Despre licențe

Tot suportul oferit de Edu4Ruralis este unul pro bono. 

 • Deoarece cele doua companii oferă cele mai bune și mai sigure produse de pe piață.
 • Deoarece aceste licențe sunt oferite gratuit pentru școli.
 • Deoarece impelmentarea acestor licențe oferă foarte multe instrumente deosebit de utile școli, profesorilor și elevilor.

Ambele!!!

Implementarea cu suportul nostru și ajutorul partenerilor noștri oferă avantajul prin care prin intermediul unui singur cont, puteți să folosiți și instrumentele de la Google dar și cele de la Microsoft.

 • Puteți folosi și tot ceea ce înseamnă Google Classroom dar și instrumentele Office 365 A1
 • Ca și exemplu, puteți folosi și Meet (google) dar puteți folosi și Teams (microsoft)

Dumneavoastră decidenți dacă aveți nevoie de ajutor.

Chiar dacă aveți obținută licența, poate aveți nevoie de suportul nostru pentru:

 • implementarea instrumentelor
 • pentru orice alte aspecte care țin de digitalizare

Facem împreună cu dvs o analiză și decidem împreună în ce măsură putem să ajutăm.

Cea mai importantă condiție este ca școală să dețină un domeniu de internet.

Exemplu: www.școalata.ro 

 • Acest domeniu de internet trebuie să aparțină școlii, trebuie să fie înregistrat pe numele școlii.
 • Nu este important cine achită achiziția domeniului (primărie, sponsor sau donator), contează ca proprietarul domiului să fie școala cu personalitate juridică.

Toate celelalalte formalități sunt relativ ușor de îndeplinit. Noi vom sprijini tot procesul de obținere a licențelor.

DA!

Domeniul va fi achizionat de către școala cu personalitate juridică.

Și da, o școală cu personalitate juridică care are mai multe școli în subordine, poate deține mai multe domenii respectiv mai multe licențe.

 

Ajută foarte mult să existe un profesor în școală care să administreze această licență.

 • Este greu? – categoric nu.
 • Noi, cu ajutorul partenerilor noștri, vom oferi suport și treininguri de formare pentru un astfel de administrator.
 • În cazul în care se dorește asta, partea de administrare se poate externaliza, astfel încât să fie realizată de persoane cu expertiză.

Aceste licențe oferă instrumente care ajută foarte mult în procesul de predare.  În mod evident profesorii trebuie să aibă anumite cunoștințe pentru a le folosi. NU este deloc greu. Nimeni nu se naște învățat.

Suntem aici să ajutăm, vom oferi acces la cursuri / webinarii/ traininguri prin intermediul cărora, putem promite, că orice profesor dornic să învețe, va învăța foarte repede și foarte ușor.

În setul următor de întrebări detaliem subiectul ”Formare Profesori”


Despre formare profesională

Atât pentru ceea ce numim administratorul licențelor implementate în școală cât și pentru toți actorii implicați în procesul educațional. În primul rând dascălilor dar și elevilor.

Cu ajutorul partenerilor noștri vom oferi suport și acces la webinarii si traninguri, astfel încât profesorii să se familiarizeze cât mai repede cu instrumentele necesare unui sistem modern de predare, folosind instrumentele digitale.

Ce mai putem oferi școlilor?

Din păcate, în fiecare școală există elevi care provin din medii vulnerabile. Tot din păcate, cel mai probabil, guvernul nu va reuși să-i ajute pe toți acești copii. Noi ne asumăm să încercăm identificarea de soluții pentru a ajuta acești copii.

Ne referim aici la într-o primă etapă la a le asigura device-urile necesare astfel încât fiecare elev să dețină acasă un device funcțional conectat la internet. Astfel de acțiuni le vom face strict în colaborare cu profesorii din școală (așteptăm ca profesorii să ne indice astfel de nevoi) și împreună cu partenerii noștri.

În acest sens avem în vedere parteneriate cu companii dar ne bazăm foarte mult și pe parteneriatul pe care îl avem cu Consiliul național al Elevilor– cărora le mulțumim pentru ca s-au alăturat acestui proiect.

Aproape toate școlile din România suferă în urma subfinanțării.

În fiecare școală din România sunt profesori (chiar și elevi) care au idei de proiecte foarte bune dar nu pot fi implementate din cauza subfinațării.

Noi oferim fiecărei școli posibilitatea de a realiza campanii de atrageri de fonduri online (donații sau sponsorizări). Orgaizația noastră deține o platformă de fundaraising prin intermediul căreia fiecare școală poate atrage finanțări pentru proiectele pe care își propune să le deruleze.